2021. szeptember. 16. csütörtök - Edit napja van
Banner
Banner
Banner
Rekordot dönthet a személyi kölcsönök állománya

Rekordot dönthet a személyi kölcsönök állománya

2018. december 10. 9:58

Rekordösszegű hitelfelvételre számít a Magyar Nemzeti Bank (MNB) idén karácsonykor: 450 milliárd forint fölött lehet a felvett személyi kölcsönök összege.

A 2008-as 160 milliárd forinthoz képest akár megháromszorozódhat a személyi hitelek állománya. A megfontolt költekezés érdekében újra karácsonyi tájékoztató kampányt indított a jegybank. Rekordösszegű hitelfelvételre számít a Magyar Nemzeti Bank (MNB) idén karácsonykor: 450 milliárd forint fölött lehet a felvett személyi kölcsönök összege  – mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szóvivője az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Binder István kiemelte: a panaszok száma nem csökken, mintegy 1200 fogyasztási hitellel kapcsolatos panasz érkezett az MNB-hez novemberig.     
Szavai szerint a jegybank honlapján elérhető fogyasztási hitel és lízingválasztó kalkulátor tájékoztatást nyújt, összehasonlítást tesz lehetővé, és mobiltelefonon is elérhető, előzetesen érdemes tájékozódni. A hitel típusától és az azt kínáló pénzügyi intézménytől függően akár 45 ezer forint is lehet az eltérés a visszafizetendő tartozásnál egy egyéves futamidejű, 200 ezer forintos hitel esetében  hívta fel a figyelmet a szóvivő.

Pr7
Forrás: MTI

Partneroldalak