2023. szeptember. 24. - Gellért napja van
Banner
Banner
Banner
Fiatal szakemberek miniszterelnöki jutalma

Fiatal szakemberek miniszterelnöki jutalma

2013. december 16. 12:42

Különböző szakmából tizenhat magyar fiatal szakember részesült miniszterelnöki jutalomban hétfőn, akik érmes helyezést értek el tavaly a Fiatal Szakemberek Európa Bajnokságán Belgiumban. Cséfalvay Zoltán megjegyezte: a kormányzat egyik fontos célja az újraiparosítás, aminek fontos alappillére a duális szakképzés.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében Magyarország harmadik alkalommal vett részt a Fiatal Szakemberek Európai Bajnokságán 2012-ben, ahol 15 szakmában 23 országból több mint 400 versenyző között az átlagpontszámok alapján a magyar csapat a hatodik helyen végzett.
Az elismeréseket Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért felelős államtitkára valamint Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke adta át a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara székházában.
Cséfalvay Zoltán elmondta: a kormány támogatja, hogy az MKIK megpályázta a Fiatal Szakemberek Európai Bajnokságának rendezését 2018-ban.
Mint mondta, a mostani elismerés kifejezi, hogy Magyarország a kormányváltáskor az újraiparosítást tűzte ki célul, és ezt a politikát jó szakemberek nélkül nem lehet véghez vinni.
Magyarországon az ipar a GDP-hez 24 százalékkal járul hozzá, ami magasabb az európai 16 százalékos átlagnál - hívta fel a figyelmet az államtitkár, aki rámutatott arra, hogy az erősen gyakorlati oktatásra koncentráló duális szakképzést egyre több vállalatnál, szakiskolában vezetik be.
A duális képzés továbbfejlesztésében meg kell teremteni az átjárhatóságot a szakiskolák és a felsőoktatási intézmények között - tette hozzá az államtitkár.
A most kiosztott jutalmak nettó értéke az l. helyezettnél 877 ezer, a 2. helyezettnél 789 ezer, a 3. helyezettnél 701 ezer forint volt.

Forrás: MTI

Partneroldalak