2023. március. 31. péntek - Árpád napja van
Banner
Banner
Banner
Nincs még megállapodás a minimálbérről

Nincs még megállapodás a minimálbérről

2013. november 27. 12:57

Ugyan közeledtek az álláspontok a tegnapi bértárgyalásokon a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF), ám egyelőre nem született megállapodás a legkisebb bérkategóriákban és a bérajánlásban.

Bár a felek követelése távol áll egymástól – a munkáltatók 2,4 százalék körüli, a szakszervezetek 5,4 százalékos emelést szeretnének – várhatóan hamarosan megegyezés születik.

„Hétfőn találkozunk újra, addig egységes szakszervezeti álláspontot igyekszünk összehozni” – nyilatkozta a Világgazdaságnak Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke.

A munkavállalói oldal elkötelezett abban, hogy a minimálbérben, a garantált bérminimumban és az országos bérajánlásban egyaránt megállapodás szülessen az elkövetkezendő napokban.

Az elnök szerint a megegyezés december elején megszülethet, miután minden fontosabb tényező ismert a tárgyalások lezárásához. „Mind a makroadatok, mind a jövő évi adó- és járulékszabályok ismertek, és mára a költségvetés fő számait is látjuk” – tette hozzá Pataky Péter.

Forrás: Világgazdaság

Partneroldalak