2023. március. 31. péntek - Árpád napja van
Banner
Banner
Banner
Nyártól nem lehet trafik a plázákban és a benzinkutakon

Nyártól nem lehet trafik a plázákban és a benzinkutakon

2013. november 29. 10:47

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet módosítás szerint a bevásárlóközpontokban és benzinkutakon nem lehet trafikot létesíteni, és a jelenlegi üzletek is csak 2014. május 30-ig üzemelhetnek

A dohánytermék-kiskereskedelemmel összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló, csütörtökön megjelent kormányrendelet értelmében eldőlt: a 2500 m2-nél nagyobb alapterületű eladótérrel rendelkező üzletben (kereskedelmi egység), illetve üzemanyagtöltő állomáson nem létesíthető dohánybolt.
A rendelet azt is kimondja: nagy alapterületű üzletekhez kapcsolódó (azt kiegészítő) üzletsoron akkor sem lehet dohányboltot nyitni, ha az egyébként fizikailag elkülönül az üzlettől, és parkolóban, "ideértve különösen annak járművel vagy gyalogosan használható közlekedési útvonalait, határoló területeit, továbbá az ahhoz kapcsolódó fásított vagy füvesített területeit is" szintén nem lehet majd dohányboltot nyitni.
Jelenleg működő dohánybolt ezeken a helyeken 2014. május 30-ig működtethet dohányboltot. Továbbá a rendelet szerint dohánybolt nem működhet másik dohánybolt bármely bejáratától számított 200 méteres távolságon belül; ezt azonban csak a 2013. november 30. után benyújtott új engedély iránti, illetve az engedély módosítására irányuló kérelmekre kell alkalmazni.

Forrás: Portfolio.hu

Partneroldalak