2023. március. 31. péntek - Árpád napja van
Banner
Banner
Banner
Varga: három éven belül lehet 10% alatti szja

Varga: három éven belül lehet 10% alatti szja

2013. november 22. 10:52

A nemzetgazdasági miniszter lehetségesnek tartja, hogy három éven belül csökkenjen Magyarországon a személyi jövedelemadó (szja) mértéke. A 10 százalék alatti szja bevezetését Varga Mihály középtávon reális célkitűzésnek nevezte.
 

A tárcavezető a Japánban tárgyaló miniszterelnöki delegáció tagjaként minderről Tokióban nyilatkozott magyar újságíróknak

"Én is azt szeretném, hogy ha minél hamarabb akár egy számjegyű lenne a jövedelemadónak a kulcsa, de egyelőre nem látom a forrását annak, hogy az így kieső bevételt milyen kiadáscsökkentéssel vagy más bevételek növelésével lehetne előteremteni. Márpedig 2014-ben és 2015-ben is szeretnénk, ha a gazdaság teljesítménye alapján a költségvetés hiánya három százalék alatt maradna" - mondta Varga Mihály.

A Pénzügyi Szemlében megjelent, egykulcsos adóról szóló elemzés foglalkozott a jövőbeni szja-csökkentéssel is, kimutatva, az adókulcs esetleges 9 százalékra való mérséklése 44 százalékkal csökkentené tovább a költségvetés szja-bevételeit, ami a 2011-es adatokon számítva további évi 522 milliárd forint adókiengedést jelentene.

Forrás: Portfolio.hu

Partneroldalak