2021. szeptember. 16. csütörtök - Edit napja van
Banner
Banner
Banner
Több cukros üdítőt iszik nyáron a magyar

Több cukros üdítőt iszik nyáron a magyar

2018. július 30. 15:28

Jóval több salátát és rengeteg cukros üdítőt teszünk virtuális kosarunkba a forró hónapokban, de zömében ugyanazokat a laktató főételeket választjuk, mint télen – derül ki a Falatozz.hu országos ételrendelő portál felméréséből.

A szervezetünknek másra van igénye a különböző évszakokban, ami az ételfogyasztási szokásainkat is befolyásolja. A nyári hónapokban jobban kívánjuk a friss, könnyed és alakbarát fogásokat, amit a Falatozz.hu felmérése is alátámaszt, miszerint 23 százalékkal több saláta és 31,5 százalékkal több üdítőital kerül a vásárlói kosarakba júniusban, mint az év első hónapjában. 

Az italok esetében a rendelési listát a legmelegebb hónapokban is a kóla vezeti, amiből négyszer annyi fogy, mint az ezüstérmes jegesteából, a harmadik helyen pedig a különféle narancsitalok végeztek. Érdekesség a magyarok fogyasztási szokásaiban, hogy míg az energiaitalok a negyedik helyen szerepeltek, az ásványvíz mindössze a hatodik lett a sorban.

Meglepő adat, hogy nyáron, ha csak minimálisan is (5,7%), de többet költünk az étkezésünkre: míg 2018 januárjában az átlagos kosárérték 2609 forint volt, addig júniusban 2757 forintra nőtt az összeg.

Imádjuk a pizzát

A legnépszerűbb ételkategória mindkét megfigyelt időszakban (január és június) egyformán alakult: a listát továbbra is a pizza vezeti, amit a frissensült és a hamburger követ. Ami a magyarok kedvenc főételeit illeti, legyen szó izzasztó kánikuláról vagy jeges hóviharról, a felmérés szerint a gasztronómiai ízlésre az időjárás nincsen különösebb hatással. A legnépszerűbb téli és nyári tételek listája ugyanis többé-kevésbé megegyezik: a legtöbbet rendelt köret a hasábburgonya, főételként pedig előnyben részesítjük a gyros tálat és a rántott sajtot is.

Annyi különbség azonban megfigyelhető, hogy míg télen a sonkás verzió fogy a legjobban a pizzák közül, addig nyáron a Hawaii, azaz az ananászos a sláger. A leleményes magyar dolgozók talán így csempésznek némi karibi életérzést a munkaebédjükbe.

„Nagyon örülünk, hogy a nyári hónapokban a fogyasztók is egyre jobban figyelnek az egészséges táplálkozásra. Reméljük, a jövőben a téli hidegben is több vitaminra vágynak majd, és a kosarukba a főétel mellé bátran választanak salátát, amivel tökéletesen kiegészíthetik az étkezésüket” – mondta el Veres Dániel, a Falatozz.hu cégvezetője.

Pr7
Forrás: Falatozz.hu

Partneroldalak