2022. május. 27. péntek - Hella napja van
Banner
Banner
Banner
Az új tanévben is várják a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” pályázatokat

Az új tanévben is várják a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” pályázatokat

2018. szeptember 10. 11:26

A diákok gyakorlatban használható fogyasztóvédelmi ismereteinek bővítését, általánossá tételét ösztönzi kitüntető címekkel az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).  Az elismerést az elmúlt két évben összesen 42 hazai és külhoni oktatási intézmény érdemelte ki.

„A tanulók a mindennapi életben – például digitális eszközöket használva – számos olyan helyzettel találkoznak, amelyben tudatos fogyasztóként kell gondolkodniuk, fellépniük. Ezért fontos minél korábban felkészíteni őket a fogyasztói társadalom kihívásaira, megismertetni velük jogaikat és lehetőségeiket. A diákok közül kerülnek ki a jövő kereskedői, szolgáltatói, így mindenkinek hasznos, ha időben elsajátítják a fogyasztóbarát vállalkozói szemléletet is”– közölte Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár. 

Kiemelte: az ITM a fogyasztói tudatosságra nevelő iskola pályázat keretében ösztönzi az általános- és középiskolák fogyasztói tudatosságra nevelő tevékenységét. Az elismerést eddig összesen 42 hazai és külhoni intézmény (16 általános iskola és 26 középiskola) kapta meg. A kiírás egyik célja, hogy a díjazott iskolák együttműködve közös programokat valósítsanak meg tanulóik fogyasztóvédelmi ismereteinek fejlesztése érdekében.
 
A pályázatok a tanév ideje alatt bármikor benyújthatóak, a pályázati felhívás és a kapcsolódó anyagok itt érhetőek el.

Pr7
Forrás: ITM

Partneroldalak