2023. szeptember. 24. - Gellért napja van
Banner
Banner
Banner
Folytatódik a Pest megye fejlesztését támogató program

Folytatódik a Pest megye fejlesztését támogató program

2019. január 14. 10:14

Több mint 4,5 milliárd forintot nyert el 87 Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozás telephelyének fejlesztésére – mondta el Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. 

A kormány Pest megye fejlesztését szolgáló programjának keretében a vállalkozások telephelyeinek fejlesztésére irányuló pályázat 2018 májusában jelent meg. Célja a mikro-, kis-, és középvállalkozások működési helyszínéül szolgáló telephelyek infrastruktúra fejlesztésével a vállalkozások üzleti környezetének a javítása. Az igényelhető legmagasabb támogatási összeg százmillió forint volt – fejtette ki Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek.

Mint mondta, a megemelt keretből 87 Pest megyei vállalkozás összesen mintegy 4,5 milliárd forint  értékben fejlesztheti eszközparkját annak érdekében, hogy versenyképességét, termelékenységét javíthassa. A beruházások következtében várhatóan több, mint 46 ezer négyzetméternyi új telephely épülhet és közel 31 ezer négyzetméternyi telephely újulhat meg. A beruházások várhatóan több, mint kétszáz új munkahely létrejöttét, valamint csaknem 1500 meglévő munkahely megtartását is elősegítik – tájékoztatott az államtitkár.

Újabb pályázatok

Hangsúlyozta, a Pest megye fejlesztését támogató program 2019-ben is folytatódik – tájékozatott Rákossy. Idén január 23-ától lesz elérhető négymilliárd forint támogatási kerettel a pest megyei települések belterületi csapadékvíz-gazdálkodásának fejlesztését, korszerűsítését célzó pályázat.

Február 20-án nyílik a Pest megyében található mikro-, kis- és középvállalkozások eszközbeszerzéseit támogató pályázati felhívás 4,5 milliárd keretösszeggel. Ebben az évben számítani lehet még a turisztikai attrakciók és szálláshelyek fejlesztését támogató pályázati kiírások, valamint Pest megye hátrányos helyzetű térségeinek támogatását célzó konstrukciók megjelenésére is.

Pr7
Forrás: MTI

Partneroldalak