2023. március. 31. péntek - Árpád napja van
Banner
Banner
Banner
Képzési támogatásra lehet pályázni

Képzési támogatásra lehet pályázni

2019. január 21. 13:31

Vissza nem térítendő támogatás igényelhető – ötven új munkahely létrehozása esetén – a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból a vállalatnál zajló külső és belső képzések finanszírozására. 

Támogatásként a felmerülő költségek ötven százaléka igényelhető a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból, melynek alapját az oktatók és a képzéseken résztvevő munkavállalók személyi jellegű ráfordításai, az adminisztrációs költségek, a felhasznált eszközök amortizációs költsége és a kapcsolódó anyagköltség jelenti. Feltétel még ötven új munkahely létrehozása.

„Az idei évtől kedvező irányban változnak a képzési támogatás szabályai, így munkavállalónként akár már négyezer eurónak megfelelő támogatást is kaphatnak a pályázó vállalkozások, míg a képzési időszak munkavállalónként elérheti akár a 24 hónapot is. A támogatás elnyerése esetén a kedvezményezett vállalatnak mindössze a képzésben résztvevőkhetven százalékának 18 hónapon keresztüli továbbfoglalkoztatását kell vállalnia” – emelte ki Tóth Viktor, a Deloitte adóosztályának szenior menedzsere.

Pr7
Forrás: Deloitte

Partneroldalak