2023. szeptember. 24. - Gellért napja van
Banner
Banner
Banner
Pénzügyi tudatosságot erősítő pályázat indul

Pénzügyi tudatosságot erősítő pályázat indul

2018. november 28. 13:18

Negyvenmillió forintos keretösszeggel indított pályázati lehetőséget a kormány a lakosság pénzügyi tudatosságát erősítő civil szervezeteknek. 

A pénzügyi tudatosságot erősítő civil szervezeteknek negyvenmillió forintot biztosít a kormány mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán. Erre azért volt szükség, mert tavaly amikor a kormány elfogadta a hétéves pénzügyikultúra-fejlesztési stratégiát, egyúttal a témával foglalkozó nonprofit szervezeteket is felmérte, és ekkor derült ki, hogy közülük sokan komolyan és szakszerűen foglalkoznak a pénzügyi tudatosság fejlesztésével. A helyettes államtitkár példaként a hitelkárosultakat segítő és a nehéz helyzetben lévő családoknak pénzügyi ismeretekben segítséget nyújtó szervezeteket említette. 

Balogh László kiemelte, ezzel a pályázattal a kormány a nonprofit szervezetek által végzett munkát kívánja támogatni. A pénzügyi tudatosság a hitel felvételeknél, illetve a megtakarítási formák választásánál is fontos tényező, hiszen mindkettőnél mérlegelni kell a piaci lehetőségeket, körültekintően kell dönteni. A családok által készített költségvetés fontosságára is felhívta a figyelmet, ugyanis, mint mondta, Magyarországon a háztartásoknak csupán a 25 százaléka készít költségvetést, míg Franciaországban ez az arány 75 százalék.

Pr7
Forrás: MTI

Partneroldalak