2022. május. 27. péntek - Hella napja van
Banner
Banner
Banner
Újdonság bankkártyafronton

Újdonság bankkártyafronton

2018. szeptember 18. 14:18

A K&H által kibocsátott több mint 625 ezer bankkártyát és közvetve az azokat használó ügyfeleket is érintheti a bank most induló tendere, amelyen művészetet tanuló és már végzett fiatal művészek számára hirdetnek bankkártya-tervező pályázatot.

Teljesen új megoldással lesznek egyediek a K&H bankkártyái. A bank ugyanis szeptember 11-től október 31-ig pályázatot hirdet bármely akkreditált magyar felsőoktatási intézményben művészetet – például formatervezést, vizuális kultúrát vagy éppen festészetet – tanuló diákoknak, illetve az elmúlt 15 évben művészeti diplomát szerző alkotóknak a jövő bankkártyáinak megtervezésére. 

Összekötik a pénztárcákat a művészettel

A jelentkezők munkáit egy szakmai zsűri bírálja el, a zsűri által kiválasztott pályaműveket a célcsoport körében végzett kutatás keretében szűkítik tovább, majd egy közönségszavazás következik. A nyertes ötszázezer forint pénzjutalmat kap. Egyúttal lehetőséget arra, hogy a következő időszakban kibocsátandó K&H-s bankkártyákon megjelenő grafikákat, képeket elkészítse, a kártyák vizuális megjelenését meghatározza.

Virág Judit, a Virág Judit Galéria és Aukciósház művészettörténésze és a zsűri tagja szerint a bank kezdeményezése rendkívül innovatív és örömteli, hiszen a pénzügyi világot fiatal művészek alkotása révén viszi közel a mai nemzedékhez, megújítja, energiával tölti meg azt a plasztikot, amelyet több százezer bankkártya-tulajdonos használhat majd a mindennapokban. 

Pörög a kártyabiznisz

A bankkártya-tervező pályázat közvetve a bank által kibocsátott több mint 625 ezer bankkártyát érintheti. A jövőben lejáró bankkártyák cseréjekor és új plasztik igénylésekor ugyanis a K&H olyan új kártyát ad majd, amelyen a most meghirdetett pályázaton nyertes művész alkotásai szerepelnek. 

„A K&H folyamatos megújulásra törekvő pénzintézetként a bankkártyák esetében is az egyediségre összpontosít. Szeretnénk, ha márkánk lendületes, dinamikus, optimista életszemlélete megújuló bankkártya képeinken is megjelenne. Olyan szerethető bankkártyákat kívánunk a jövőben is ügyfeleink kezébe adni, amelyeket büszkén és szívesen használnak majd bármely élethelyzetben. A nyertes művész számára az anyagi juttatáson túl pedig jelentős elismerés, hogy alkotását  több százezer ügyfelünk tartja majd a kezében nap mint nap” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A K&H egyébként az idei első félévben nyolcvanezer új bankkártyát bocsátott ki a lakossági ügyfélkörben, ez 11 százalékos növekedést jelent éves szinten. A K&H lakossági ügyfelei pedig az idei első félév során csaknem 38 millió alkalommal fizettek bankkártyájukkal, összesen 504 milliárd forint értékben, ez éves összevetésben 49, illetve 36 százalékos növekedésnek felel meg.

A K&H Bank bankkártya-tervezési pályázatának pontos feltételeit itt találhatóak.

Hunyor Erna Szofia
Forrás: Pr7/K&H Bank

Partneroldalak