2022. október. 2. - Petra napja van
Banner
Banner
Banner
Címkével felfűzött vizuális kommunikáció - VIDEÓ

Címkével felfűzött vizuális kommunikáció - VIDEÓ

2014. január 14. 15:48

A világon legalább 150 millióan foglalkoznak folyamatosan azzal, hogy képeket, szövegeket raknak fel a világhálóra a saját és barátaik, ismerőseik szórakoztatására. Vagy azért, mert fel szeretnék hívni a figyelmet egy eseményre. A közösségi oldalak tartalmainak ebben a dzsungelében igyekszik rendet vágni a Brickflow, amelynek segítségével egyes tartalmi elemeket megcímkézve azokat összefűzhetjük.

Három magyar fiatalnak (Langmár Péter, Borbély Mihály és Kökény Tamás)  jutott eszébe, hogy a közösségi tartalmak elemeit mint a Lego kockáit használják új, interaktív, vizuális anyagok létrehozására. Gondoljanak csak bele, ezzel új életre kelnének az Instagram oldalakon eddig csak bedobált képek és videók. A Brickflow alkalmazás segítségével ugyanis össze lehet őket fűzni, amennyiszer csak akarjuk, újabb és újabb szempontok alapján átcsoportosítva építőkockáit. Ennek a virtuális, vizuális Legonak a végeredményét ráadásul megoszthatjuk és beágyazhatjuk tetszésünk szerint. Ha valaki blogol, akkor közösségi tartalmak csoportosítására, ha valaki tanít, akkor szemléltetésre, ha marketinggel foglalkozik, akkor termékbemutatásra.

A kommunikáció a szakemberek szerint egyre inkább a szövegek rövidülése és a vizualitás irányába mozdul el. Egy téma rövid, képi összegzésére pedig kiválóan alkalmas a Brickflow, amellyel akár néhány másodperc alatt is előállítható a # címkézéssel (hashtag) összefűzött új tartalom.

Ennek az új kommunikációs formának a születéséről kérdeztük Langmár Pétert, a Brickflow alapítóját.

Mikor határozták el, hogy belevágnak?

Másfél évvel ezelőtt döntöttünk úgy, hogy ennek szenteljük elkövetkezendő éveinket.

Hogyan sikerült ilyen gyorsan eljutni az alkalmazásig?

A termékig vezető úton a gyorsulást két külföldi ajánlat hozta meg, amelyeknek köszönhetően az utóbbi évet Észtországban és Chilében töltöttük. Észtországban 15 ezer eurós befektetést hozott a társaságnak a Startup Wise Guys programban való részvétel. Három hónapon keresztül foglalkoztak velünk nemzetközi hírű mentorok, akik csak azon fáradoztak, hogy a mi ötletünket velünk együtt sikerre vigyék. A programot követően a csapatok nemcsak Tallinnban, hanem Londonban is bemutatkozhattak a befektetőknek.

Ezt követte Chile, ahol egy hasonló féléves programban vettek részt. Ez milyen befektetéssel járt?

Ez az utunk 40 ezer dollárt hozott a konyhára.

Miért éppen Chile?

A chilei kormány azt tűzte ki célul, hogy a főváros, Santiago környékén alakítja ki a műszaki fejlesztésben úttörő szerepet vállaló cégek új otthonát, a dél-amerikai Szilícium-völgyet. A világ minden tájáról ezért több mint száz csapatot hívtak össze, hogy itt valósítsák meg az ötletüket. Ez a tallinni rendezvénnyel ellentétben, amely félig állami, félig magánpénzből finanszírozott, teljesen államil forrásokból finanszírozott program.

Mennyire sikerült Önöknek az ötlet megvalósítása?

Úgy érzem, mind szakmailag, mind pénzügyileg megteremtettük annak a lehetőségét, hogy a vállalkozásunk meghódítsa a nemzetközi piacokat.

Mit ajánl azoknak a fiataloknak, akik saját, hasonló vállalkozásban gondolkodnak?

Próbáljanak meg a vállalkozás fejlesztését felgyorsító külföldi programokba bekerülni. Ezeknek széles skálája áll rendelkezésre világszerte, nem kell más hozzá, mint egy használható ötlet, és annak érthető leírása. Érdemes pályázni rájuk.

 

 

Szalontay Mihály

 

 

 

Partneroldalak