2023. szeptember. 24. - Gellért napja van
Banner
Banner
Banner
Egyetemi ötletek kaptak milliós befektetést

Egyetemi ötletek kaptak milliós befektetést

2018. december 7. 16:47

A 2018 októberében indult programra több mint harminc egyetemi projekt jelentkezett, melyek közül tíz startup ötlettel rendelkező egyetemista csapat került be az öthetes képzési programba.

Lezárult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Hiventures és az Enterprise Hungary szervezésében elindított Startup Campus BME Powered by Hiventures egyetemi inkubációs program. A képzés zárásaként három egyetemi projekt kapott összesen kilencmillió forintos tőkefinanszírozást. 

Az együttműködés egyik fő célja volt, hogy a BME hallgatói térítésmentes gyakorlati tudást szerezzenek startup vállalkozás alapításához és indításához. A képzésben résztvevők a program során gyakorlatban ismerhették meg a Hiventures inkubációs befektetési programját, illetve a Startup Campus mentorainak közreműködésével elsajátították a vállalkozás indításához szükséges elméleti alapokat, eszközöket és fogalmakat.

A képzés zárásaként az előzetes elbírálást követően öt csapat prezentálta projektjét a Hiventures befektetési bizottsága előtt. A bizottság az öt projekt közül hármat talált alkalmasnak a 9 millió forintos befektetésre; az intelligens kerékpár dokkoló állomást fejlesztő VIOLA, a környezetbarát, bio-plasztik lebomlást segítő PLAntoon és a szigeteléstechnikát megreformáló W-heat csapata kapta meg az inkubációs tőkefinanszírozást.
A féléves program során megvalósuló gyakorlati munkát a Hiventures és a Startup Campus befektetési menedzserei mellett, a Morgan Stanley és a PwC mentorai is segítették.

A program sikeres validációját követően, 2019 tavaszától nem csak a BME-n, de több vidéki egyetemen is elindul az inkubációs képzés. A cél a hazai egyetemek innovációs kapacitására támaszkodó egységes képzési, felhordórendszer kialakítása, ezáltal az egyetemi startup vállalkozások létrejöttének ösztönzése.

Pr7
Forrás: Hiventures/Műegyetem/Startup Campus

Partneroldalak