2021. május. 8. szombat - Mihály napja van
Banner
Banner
Banner
Hat magyar vállalkozás mutatkozik be Portugáliában

Hat magyar vállalkozás mutatkozik be Portugáliában

2018. február 8. 16:25

A Be Smart! Hungarian Startup Event in Lissabon rendezvényen vehetnek részt február 14-16. között a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány 7. Be Smart startup versenyén elektromobilitás, illetve smart city témában nyertes startupok. A szervezők hat kiemelkedő vállalkozásnak biztosítanak lehetőséget a portugáliai bemutatkozáshoz és kapcsolatépítéshez.

A BVK és Magyarország Lisszaboni Nagykövetsége által szervezett Be Smart! Hungarian Startup Event in Lissabon rendezvény keretein belül a nyertes startupok részt vesznek a lisszabonni Be Smart! - Smart City konferencia és üzleti fórumon, a viseui Smart City konferencián, emellett ellátogatnak az IBM kompetenciaközpontba, a MOBI-ba -az elektromobilitás és az önvezető autók szabályozásáért felelős portugál kormányzati háttérhivatal - és a Startup Lisboa inkubátorházba.

A startupok bemutatkozási lehetőséget kapnak önkormányzati szereplők, állami, a témában illetékes vezetők, a fenti területeken érintett vállalatok és szervezetek, inkubátorházak, befektetési alapok, vállalkozásfejlesztési szervezetek képviselői előtt.

A 7. Be Smart startup verseny elektromobilitás és smart city kategóriáinak nyertesei:

A BeeRides a régió első repülőtéri közösségi autómegosztója. A Beeride az autótulajdonosok számára ingyenes parkolást biztosít a budapesti és a dortmundi reptéren, és lehetőséget arra, hogy teljes körű biztosítás mellett bérbeadhassák autójukat ide érkező turisták számára. Autóbérlők számára a BeeRides legjobb ár garancia mellett nyújt mobilitást.

Az Elektromega Kft. kifejezetten nagy össztömegű tehergépjárművek elektromos meghajtására szakosodott innovatív induló vállalkozás, teljesen környezetkímélő, nulla emissziós, elektromos meghajtású szemeteskocsikat épít, immáron sorozatgyártásra alkalmas, kipróbált és bevált prototípussal rendelkezik.

A Mindtech fejlesztése Drivealert, a elősegíti az éberség megőrzését vezetés közben. Az alkalmazás megadott időközönként riaszt, így balesetmegelőzési funkciót tölt be.

A hamarosan elkészülő PRO verzió egy fejre helyezhető Neurosky EEG fejpánttal méri az agyhullámokat és pislogást, melyből meghatározza a figyelmi szintet. Ha figyelmed lankad, az alkalmazás riaszt.

A Qatalyst egy Ipari Inteligencia megoldás, információmenedzsment platform, ami autópari eszközökkel segíti a gyártó cégeket a folyamatosan növekvő követelményeknek való költséghatékony megfelelésben. Pontos, tényszerű, vizuális információt és adatokat biztosít a gyártásról, minőségről és hatékonyságtól. Segítség a tervezésben, döntéshozatalban, projektekben, új termékek bevezetésénél.  

 A Route4U fejlesztése egy kereshető és tervezhető akadálymentességi térkép, mely az akadálymentesség szintje szerint színezett helyek (kávézó, bolt, gyógyszertár, középület) mellett, a közösség által automatikusan naprakészen tartható járda adatokat is tartalmaz. Tömegközlekedési járat információk felhasználásával már garantáltan problémamentes háztól-házig navigációt kínál kerekesszékkel, babakocsival közlekedők részére.

A Stringbike fejlesztése egy járók és mozgássérültek számára használható közlekedési- és rehabilitációs eszköz, melynek láncnélküli, zsinóros hajtástechnológiája, az úgynevezett „Push-Pull” handbike toló-húzó mozgással hajtott közlekedési eszközzé alakítja a kerekesszéket. A mozgás szélesebb sérültségi fokkal is használható, kíméletesebb az ízületekhez, az adott izomcsoportok (mell/hát) terhelése széles tartományban egymástól függetlenül állítható.

Hunyor Erna Szofia

Forrás: Pr7/Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

Partneroldalak