2021. szeptember. 16. csütörtök - Edit napja van
Banner
Banner
Banner
Indul az őszi HIPA Tőkeakadémia

Indul az őszi HIPA Tőkeakadémia

2018. november 6. 15:49

Milyen finanszírozási lehetőségek állnak a cégek rendelkezésére? Hogyan érdemes kialakítani az üzleti tervet és befektetőt keresni a vállalkozások számára? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat a novembertől induló Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) tanfolyamán.

A Tőkeakadémia küldetése, hogy gyarapítsa a magyar vállalatok forrásbevonási ismereteit és javítsa a vállalkozások befektetéseket vonzó tulajdonságait. A tanfolyamra november 8-ig várják az érdeklődők jelentkezését – tájékoztatott a HIPA.

Közölték, a képzés elsősorban olyan cégeknek, projektgazdáknak szól, akik az ötlet fázison már túljutottak, prototípussal, vagy akár termékkel rendelkeznek. A 25-30 fős interaktív tréningeken a korszerű piaci, üzleti tervezési, pénzügyi, forrásbevonási és cégprezentációs ismereteket tőkebevonásban illetékes szakértők, befektetők, illetve a HIPA illetékes munkatársai adják át. Az elhangzottak gyakorlatba való átültetésére is lesz lehetőség, az ABSOLVO vezető tanácsadóinak irányításával, kicsoportos feladatok megoldása révén. A résztvevők – amellett, hogy egymástól is tanulhatnak, tapasztalatot cserélhetnek – megismerhetik a befektetési projektekben érintett vállalkozók, illetve a befektetők tapasztalatait.

A kockázati tőkétől a középvállalati piacig

A tanfolyam 4×1 napos lesz, budapesti helyszínen 2018. november 15-én, 22-én, 28-án és december 6-án. A négy alkalom során a tőkebevonási folyamatokkal kapcsolatos ismereteken Horgos Lénárd, az Absolvo Consulting partnere vezeti végig a résztvevőket. A program első napján a kockázati tőkével kapcsolatos alapismeretek mellett a jó ötletekről és az igazán keresett projektekről lesz szó. Olyan sikeres startupok osztják meg tapasztalataikat a résztvevőkkel, mint a világsikerű magyar orvosi alkalmazást fejlesztő InSimu vagy a vakok számára olvasókesztyűt kialakító GlovEye.

A második alkalommal a növekedő fázisban lévő cégek finanszírozási lehetőségei mellett a prototípusok, a befektetői prezentációk és szerződések lesznek a terítéken, valamint az üzleti tervhez szükséges folyamatokba és vizsgálatokba is belekóstolhatnak a résztvevők.

A harmadik napon az előadók átfogó képet vázolnak fel a cég értékét meghatározó tényezőkről, valamint megosztják tapasztalataikat a tőkebevonásra alkalmas csapat, szervezet fejlesztése kapcsán is. A befektetői szakemberekből álló kerekasztal beszélgetésen a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. is képviselteti magát, Török József üzletfejlesztési és startup igazgató Garamvölgyi Balázzsal, az MFB Invest vezérigazgatójával, valamint Zsembery Leventével, az XVentures Zrt. vezérigazgatójával vitatja meg, hogy milyen tényezők mentén keresnek a befektetők projekteket.

Az utolsó napon a Budapesti Értéktőzsde mutatja be a középvállalatok számára kínált szolgáltatásait, többek között a nemzetközi vállalatfejlesztési képzés, az ELITE Programot és a BÉT Xtend középvállalati piacot. Ám szó lesz a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt, 13 milliárd forintos keretösszeggel működő Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alapról is, mely a középvállalatok tőzsdei megjelenését hivatott támogatni. A délelőtt folyamán a résztvevőknek lehetőségük nyílik a tanultak alapján cégük, projektjük prezentálására, melyre vonatkozóan szakmai visszajelzéseket is kapnak a szakértőktől és trénerektől. A program zárásaként az esti gálavacsora biztosít kiváló lehetőséget networking-re és a tapasztalatok megosztására.

Pr7
Forrás: HIPA

Partneroldalak