2021. szeptember. 16. csütörtök - Edit napja van
Banner
Banner
Banner
Jó befektetés lehet a jogosítvány

Jó befektetés lehet a jogosítvány

2018. július 11. 10:03

Magyarországon a fiatalok jogosítványszerzése sokszor komoly anyagi tehertétel egy-egy családnak, így vannak, akik el sem mennek a tanfolyamra. Egy magyar startup azzal állt elő, hogy munkát ad a friss jogosítvánnyal rendelkező fiataloknak, akiknek a befektetése így néhány hónap alatt megtérül, utána pedig pénzt termel számukra.

Akár felnőttségi szimbólum, akár a praktikumot szolgáló kötelezettség, szülők és gyermekeik általában egyetértenek abban, hogy a jogosítvány megszerzésén minél hamarabb át kell esni. Csakhogy egy jogsi sokszor akkora anyagi tehertétel a család számára, hogy a szülők elhalasztják: járjon csak a gyerek busszal és biciklivel. Egy magyar startup, a Futarom.com azonban segít abban, hogy jó befektetés legyen a jogosítvány.

„Az ötlet, amit javaslunk, rém egyszerű, bár igaz, előzetesen tényleg rá kell venni apát-anyát a jogsi (robogós, motoros, autós – ami a fiatal szíve vágya) előzetes finanszírozására. Ha végül megvan az áhított plasztikkártya, nincs más teendő, mint regisztrálni a Futarom.com oldalon, ahol apróbb futármunkákat vállalhat városok között, de akár a friss jogiosítvánnyal rendelkező lakóhelyének közigazgatási határain belül – mondta Bárdos Mihály, a Futárom.com weboldal szakmai vezetője.

Biztos jövedelem

A rendszer használata nagyon egyszerű, semmi más nem kell hozzá, mint egy okostelefon, és rajta annyi hely, hogy az appot le tudják tölteni. Az elvállalt fuvarokat GPS-követéssel kell végrehajtani, a pénzt ezután írják jóvá a bankszámlával összekötött egyenlegen. Így tehát készpénzzel, visszajáróval bajlódni nem kell, ráadásul a módszer teljesen biztonságos: megállapodás után a cég már levonja a pénzt az ügyféltől, így nem fordulhat elő, hogy hoppon marad a futár.


Negyed év alatt visszajöhet a jogosítvány ára                                                  Fotó: MTI

Az árat a futár szabja meg, a fix csak annyi, hogy a Futarom.com 300 forint kezelési díjat von minden egyes sikeres szállítás után. Utánaszámolva látható, hogy a versenyképességet a rugalmasság adja: alkalmazkodva a megbízódhoz és a címzetthez olyan szinten személyre szabott szállítást tud végezni, amit a legtöbb futárcég nem. A szabad árazás által lehet taktikázni, így árverseny teremthető, mindemellett pedig végig a maga ura a futár, azaz csak annyi fuvart vállal, amennyit bír – illetve, amennyi ahhoz kell, hogy a szülők a megbeszélt határidőig pénzüknél legyenek.

Gyors fejszámolás: ha egy B-kategóriás jogosítvány 160 ezer forintba kerül, akkor azt átlagosan 1300-as fuvardíjakkal számolva 160 szállítás után térül meg. Ha a nyári szünetben napi három ilyet is teljesít a futári, akkor mintegy két hónap alatt, de benzinköltséggel és kihagyásokkal is számolva legkésőbb 3-4 hónap alatt pénzénél van a friss jogosítvánnyal rendelkező futár.

Hunyor Erna Szofia
Forrás: Pr7/Tutar.com

Partneroldalak