2021. szeptember. 16. csütörtök - Edit napja van
Banner
Banner
Banner
Megduplázta kapacitását a Start it @K&H inkubátor

Megduplázta kapacitását a Start it @K&H inkubátor

2018. október 24. 13:27

Újabb tíz startuppal bővült a Start it @K&H inkubátorprogram, amely így már 22 csapattal – vezető nagyvállalati inkubátorként – folytatja tovább működését – jelentette be a minap a K&H.

Jelentősen aktivizálták magukat az elmúlt egy évben a hazai nagyvállalatok a startupok inkubálása terén, így mára gyakorlatilag minden nagyobb iparág képviselteti magát a startup ökoszisztémában. Mindez jó esélyt jelent arra, hogy Bécs és Prága mellett Budapest is a régió meghatározó startup központja legyen.

„A mintegy egy évvel ezelőtt indult Start it @K&H inkubátorprogramunk célja az volt, hogy a startupok igényeihez igazodóan, velük együtt gondolkodva segítsük fejlődésüket, céljaik megvalósítását, hogy minél könnyebben váljanak induló startupból a nemzetközi piacokon is sikeres vállalkozássá. A program azonban még az eredeti elképzeléseinket is túlszárnyalta, hiszen az elmúlt időszakban velünk dolgozó 13 csapat tíz hazai és nemzetközi díjat nyert, valamint több mint ötszázmillió forint tőkebefektetést ért el. Ami pedig az impozáns számoknál is fontosabb, hogy az inkubációs fázis során szinte mindegyik csapat több lépcsőt is lépett a fejlődésben, tehát a validálástól, illetve a prototípus megalkotásától mára ténylegesen eljutott a piacra lépésig” – hangsúlyozta Németh Balázs, a K&H Változáskezelés divíziójának és a Start it @K&H inkubátorprogram vezetője.

Tovább bővül a Start it @K&H

Ezt a lendületet folytatva a Start it @K&H egy újabb kiválasztási folyamatot hirdetett a nyár végén, amelynek eredményeként tíz új startup került be a programba. „A Start it @K&H inkubátor hazai meghatározó szerepét jól mutatja, hogy közel negyven jelentkező volt a következő fázisra, és nagyon színvonalas bemutatkozó prezentációkat láthattunk, rendkívül motivált és elkötelezett csapatoktól. Ennek köszönhetően ősztől már 22 startuppal folytatjuk a munkát, továbbra is iparági korlátok nélkül, ami azt jelenti, hogy az eddig is igen széles portfóliónk olyan újabb területekkel bővül, mint az e-sport, a fintech vagy éppen a HR technológia. Az új csapatok bevonásával gyakorlatilag megdupláztuk az inkubátor kapacitását, ezzel egy év alatt vezető nagyvállalati akcelerátorrá váltunk a hazai piacon az inkubált startupok száma alapján” – mondta el Németh Balázs.  

Az inkubátorban helyet kapó csapatok az alkotó légkörű iroda és az ingyenes infrastruktúra mellett folyamatos szakmai tanácsadást, üzletfejlesztést és képzést, több mint harminc iparági szakértő mentor támogatását, valamint a K&H hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerét kapják segítségül fejlődésükhöz. Mindez együttesen komoly lendületet adhat az ígéretes ötletek sikeres vállalkozássá válásához.

„Az elmúlt egy év fontos tapasztalata az is, hogy az igazán komoly előrelépéshez és fejlődéshez a hat hónap sokszor nem elég, ezért megnöveltük az inkubációs program időtartamát, így most már 12 és 18 hónapos inkubációs ciklust is biztosítunk a startupok számára” – tette hozzá a szakember. 
 

Pr7
Forrás: K&H

Partneroldalak