2021. szeptember. 16. csütörtök - Edit napja van
Banner
Banner
Banner
Megoldások a klímaváltozásra, természeti katasztrófákra

Megoldások a klímaváltozásra, természeti katasztrófákra

2018. október 12. 14:39

Jövő januárjában ismét kitárja kapuit Las Vegasban a CES hi-tech seregszemle, amely új elemként olyan technológiáknak is teret ad, melyek az emberiség aktuális, húsbavágó problémáira keresik a megoldást.

Környezetszennyezésre, a kiberveszélyre, az egészségügyi problémákra, az energiaellátásra, az aszályra vagy más természeti katasztrófák elkerülésére keresik a megoldást a 2019 januárjában megnyíló Las Vegas-i hi-tech seregszemlén. A jövő évi CES 11 fő téma köré csoportosítva mutatja majd be a legfrissebb innovációkat, a mindennapi életünket meghatározó technológiai újításokat a nagyvilágnak. A kiállítási- és konferenciaprogramban így helyet kap többek között az 5G, az okos városok, az önvezető járművek, a kriptovaluták, a viselhető okoseszközök, a virtuális- és kiterjesztett valóság, a 3D nyomtatás, a drón- és robottechnológia, a mesterséges intelligencia vagy éppen az esport is. 
 
Technológiák az emberiség „megbirkózási képességének” erősítése érdekében
 
Jövő év elején teljesen új elemként kapnak kiemelt fókuszt a CES programjában az úgynevezett reziliens technológiák (resilient technologies), melyek az emberiség életminőségét hivatottak javítani, illetve a minket fenyegető legrémisztőbb veszélyekkel veszik fel a küzdelmet.  

„Kötelességünknek tartjuk, hogy elősegítsük azoknak a technológiáknak a megszületését és terjedését, melyek javítják az emberiség életminőségét, hiszen mindannyiunknak szüksége van például az olyan alapvető szolgáltatásokra, mint az elektromosság, az ivóvíz ellátás, vagy a szélessávú internetkapcsolat. A közelmúlt természeti katasztrófái és az egyre súlyosbodó klímaváltozás pedig azt is nyilvánvalóvá tették, hogy az innovációt még inkább az emberiség szolgálatába kell állítani, hiszen egyre szaporodnak a ránk leselkedő veszélyek” – fogalmazott Gary Shapiro, a CES-t szervező Amerikai Fogyasztói Technológiai Társaság elnök-vezérigazgatója. 
 
A CES keretében megrendezendő Reziliencia Konferencián a világ legbefolyásosabb kormányzati- és vállalatvezetői, befektetők, startupok, várostervezők és egyéb technológiai szakemberek szólalnak majd fel többek között olyan témákat érintve, mint a különböző fenyegetettségekre való felkészülés, vagy a katasztrófák utáni helyreállítás technológiai lehetőségei.

Fókuszban az életminőség javítása

„A reziliencia témakörének beemelését a CES programjába eredetileg én javasoltam, hiszen ez a fogalom mind a fejlődő, mind a fejlett világ számára egyre inkább meghatározó jelentőséggel bír. A Breakthrough Energy berkeiben végzett munkánk során, azt tapasztaltuk, hogy globálisan egyre nagyobb az igény az olyan technológiákra, melyek valójában képesek javítani életminőségünket” – fűzte hozzá Carmichael Roberts, a Bill gates által alapított, klímaváltozás ellen küzdő Breakthrough Energy egyik vezetője, illetve a Material Impact, valamint Zero Mass Water környezeti problémákra fókuszáló startup cégek alapítója. 
 
A 2019-es CES mintegy 260 ezer négyzetméternyi kiállítási területén 4500 nagyvállalat és startup mutatja majd be innovációit a világ minden tájáról. A szervezők több mint 180 ezer látogatót várják 155 országból. 

Pr7
Forrás: CES

Partneroldalak