2021. szeptember. 16. csütörtök - Edit napja van
Banner
Banner
Banner
Új nemzetközi startup programot hirdet az OTP Bank

Új nemzetközi startup programot hirdet az OTP Bank

2018. október 18. 10:17

Az OTP Startup Programra – amely a jövő év elején induló második nemzetközi akcelerátor program – november végéig jelentkezhetnek a hazai és külföldi növekedési fázisban lévő startupok.

Október 17-én indította el OTP Startup Program néven az OTP Bank második, startupoknak szóló pályázatát. A nemzetközi és hazai nagyvállalatok, partnerek által is támogatott akcelerátor program jelmondata: Boost your business. A pályázatok 2018. november 30-ig adhatók be. 

Olyan startupok jelentkezését várják, amelyek már működő termékkel rendelkeznek, illetve növekedési szakaszban vannak. A kiválasztott cégek a három hónapos program során kísérleti projektek keretében tesztelhetik termékeik, szolgáltatásaik illeszkedését a banki környezethez, sőt akár piaci állóképességüket is. A megvalósításban a bank szakterületeiről érkező mentorok, külső szakértők, valamint a válogatott szakmai workshopok  is támogatják majd őket. 
Az OTP Startup Program 5+1 kategóriában várja a pályázókat:

  • kifinomult adatelemzési megoldások
  • ügyfélélmény és ügyfélkiszolgálás
  • belső hatékonyság, 
  • nyílt bankolás (Open Banking) és biztonság
  • termékinnovációk 
  • a fenti kategóriákba nem sorolható, bankszektorhoz kötődő, teljesen újszerű és diszruptív megoldások

    A startupok kiválasztása három lépcsőben történik majd. A jelentkezéshez egy online pályázati űrlapot kell kitölteni, a jelentkezők közül pedig idén decemberig folyamatosan választják ki azokat a pályázókat, akiket a szervezők egy online interjú keretében is meghallgatnak. Az innen is továbbjutó vállalkozásokkal egy kétnapos esemény keretében 2019. januárban találkoznak az OTP Bank szakértői Budapesten.

Élénk nemzetközi érdeklődés

A háromhónapos akcelerációs időszak 2019 márciusában kezdődik és május végén zárul. A cégeknek ez alatt az idő alatt nem szükséges Budapestre költözniük. A májusi Demo Day-en a startupok lehetőséget kapnak a bankcsoport vezetése, befektetők, valamint számos hazai és nemzetközi nagyvállalat innovációs szakértője előtt bemutatni a három hónap eredményeit.

„A tavaszi startup programunkat élénk nemzetközi érdeklődés övezte, több mint kétszáz cég jelentkezett, közülük nyolcat választottunk ki, amelyekkel az elmúlt hónapokban együtt dolgoztunk. Néhányukkal már a hosszabb távú együttműködés is formálódik. Az első akcelerációs programunk sikerén felbuzdulva azért szerveztük meg a 2.0 verziót, hogy koordinált keretek között lehetőséget teremtsünk a startupoknak a bemutatkozásra, hogy együtt tudjuk fejleszteni a jövő banki megoldásait. Bízom benne, hogy a most megnyíló pályázati lehetőségünk hasonlóan nagy érdeklődésre tart számot a startupok körében” – mondta el Fischer András, az OTP Bank Retail Innovációs Főosztályának vezetője.    

Az OTP Bank Startup Programja a világ minden tájáról várja a jelentkezőket. Az akcelerációs programban való részvétel ingyenes, tulajdonrész átruházással nem jár. A programról további információ ezen a honlapon érhető el.

Hunyor Erna Szofia
Forrás: Pr7/OTP Bank

Partneroldalak