2021. október. 24. - Salamon napja van
Banner
Banner
Banner
Versenyképesség, nők, innováció

Versenyképesség, nők, innováció

2018. március 6. 16:29

Tavaly először emelkedett kétmillió fölé a női foglalkoztatottak száma éves átlagban hazánkban. A nők munkája az üzleti innováció terén komolyan hozzájárul a főváros versenyképességének növeléséhez – hangzott el a Budapest Nő címmel rendezett konferencián.

Budapest Nő címmel rendezett konferenciát a Startup Budapest Tavasz rendezvénysorozatának keretében a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK). A rendezvénysorozat fővédnökei Tarlós István, Budapest Főváros főpolgármestere és Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter.

Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese hangsúlyozta: a nők meghatározó szerepét a főváros gazdasági növekedésében és az innováció területén. Tavaly először emelkedett kétmillió fölé a női foglalkoztatottak száma éves átlagban hazánkban. A nők munkája az üzleti innováció terén komolyan hozzájárul a főváros versenyképességének növeléséhez.

A BVK törekszik a legjobb fővárosi startupok jógyakorlatait minél szélesebb körben bemutatni – fogalmazott  Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

Pomázi Gyula, az NGM helyettes államtitkára a következő 3-7 évre vonatkozóan célként jelölte meg az innováció térnyerését az üzleti modellekben, a kis-és középvállalkozások (kkv) megerősítését, és a magyar vállalkozások helyének biztosítását a nemzetközi értékláncokban.

Dunai Mónika, az Országgyűlés Kulturális bizottsága Női méltóságért albizottságának elnöke elmondta, hogy az elmúlt 3 évben hazánkban csökkent a legnagyobb mértékben a bérkülönbség a férfiak és a nők között: 2012 óta a bérkülönbség 20,1 százalékról 14 százalékra mérséklődött, ami már az uniós átlagnál jóval alacsonyabb.

A rendezvényen átadták a BVK 7. Be Smart versenyének Női startupper különdíjait is.

Pr7

Forrás: BVK

Partneroldalak